Aaand... Action!

Aaand… Action!

serie_lille

Hello and welcome!

I’m Monica, a 24-year-old Copenhagen-based travel journalist and photographer!
I could tell you more about what it is that I do for a living, but you can read more about that here, and I would rather share a couple of personal facts, so you can get to know me better!

So! Without further ado…

Where in the world would you most like to go right now?
Probably Japan or Bali. Japan fascinates me and Bali has always been a dream destination of mine. Then there’s Lisbon and Budapest – both of which I hope to visit sometime this year!

Where in the world would you most like to live?
I’ve lived in Paris and London, both of which have always been favorite cities of mine, but I’m also crazy about NYC and the West Village in particular. I don’t think I’d be comfortable living so far away from my family though. Some days I dream of living in a tiny, cozy cabin in the swedish woods – far away from the (sometimes) overwhelming chaos of the city.

Favorite album?
My taste in music has always been strongly influenced by what was played at home (my dad is a guitarist and since I was a little girl he has played classic music, rock n’ roll and everything in between to me) Music has been a huge part of my upbringing, and I was always the only kid at school who listened to Beatles, Bob Dylan, etc. Today I listen to everything from The Smiths to Jessie Ware. One of my favorite albums is The Beach Boys’ “Pet Sounds”. On a Sunday morning I love to listen to Michael Kiwanukas “Home Again” (mmmh), and when I’m feeling sentimental I listen to Father John Misty’s “I Love You Honeybear”.

Favorite film?
Now, that’s a  tough one. I love everything Wes Anderson (particularly “Moonrise Kingdom”), but I also enjoy films by Christopher Nolan (the Batman trilogy, yes please!). But “Frances Ha” (Noah Baumbach) might just be my favorite film.. Or “Play it again, Sam” (Woody Allen)

Favorite book?
“Extremely Loud and Incredibly Close” by Jonathan Safran Foer. No doubt.

First (real) kiss?
With my first proper boyfriend back in 9th grade.. In the rain. I know, totally kliché, but sooo romantic. Like out of an american teenage chick-flick, no less.

What would you do if you didn’t do what you do for a living?
I would be a graphic designer or drummer for MØ. Haha. I’ve played the drums in a band since I was like 10 years old, and I also play a bit of piano and guitar. Unfortunately my travels has made it hard for me to practice, so music doesn’t play as big a part in my life these days as it used to.

A trip that changed you?
When I went to Nepal for a month and a half on my own back in 2014. I stayed 10 days in a buddhist monastery and was taught meditation + gained an incredible insight into tibetan buddhism and the life of the monks – far away from modern society. So inspirational.

Next destination?
I’m currently in Malmø (Sweden) for work, and my next trip is probably to Paris.

Guilty pleasure?
Terrible TV shows.

Worst habit?
That I think to hard. And that I can always think of a million reasons why I shouldn’t go running in the morning 😀

Well, that’s it for now, guys! I hope you’re not bored already!

Stay tuned X


Danish:
Hej og velkommen til! Jeg hedder Monica, er 24 år gammel og arbejder til daglig som rejsejournalist og fotograf.
Jeg kunne fortælle lidt mere om hvad jeg går og laver, men det kan I læse om her, og jeg vil meget hellere dele et par personlige fakta med jer, så I kan lære mig bedre at kende.

Så, without further ado…

Hvor ville du allerhelst rejse til lige nu?
Japan eller Bali. Japan fascinerer mig helt vildt, og Bali har bare altid været en drømmedestination. Derudover Lissabon og Budapest, som jeg regner stærkt med at besøge i løbet af det næste år.

Hvor ville du helst bo?
Jeg har boet i Paris og London, som altid har været blandt mine yndlingsstorbyer, men jeg er også helt tosset med New York ? og West Village især. Jeg ville dog ikke kunne holde ud at være så langt fra min familie. Nogle dage drømmer jeg om at bo i en lille, hyggelig hytte i de svenske skove ? Langt fra det (til tider) travle, kaotiske kapitalistsamfund.

Yndlingsalbum?
Min musiksmag har altid været stærkt præget af dét, der er blevet spillet derhjemme (min far er guitarist og har spillet alt fra klassiske klaversonater til hård rock for mig siden jeg var helt, helt lille) Musik har med andre ord været en kæmpe del af hele min opvækst, og jeg har altid været den eneste i skolen, der lyttede på Beatles, Bob Dylan, osv. I dag lytter jeg på alt fra The Smiths til Jessie Ware. Et af mine yndlingsalbum er The Beach Boys? ?Pet Sounds?. På en søndag morgen elsker jeg Michael Kiwanukas ?Home Again? (mmmh), og når jeg er lidt små-sentimental lytter jeg på Father John Mistys ?I Love You, Honeybear?.

Yndlingsfilm?
Av, den er svær. Jeg elsker alt fra Wes Anderson (især ?Moonrise Kingdom?) til Christopher Nolan (Batman trilogien, ja tak!). Meeen mon ikke ?Frances Ha? (Noah Baumbach) er min yndlingsfilm? Eller ?Play it again, Sam? (Woody Allen)

Yndlingsbog?
?Extremely Loud and Incredibly Close? af Jonathan Safran Foer. Ingen tvivl der.

Første (rigtige) kys?
Med min første rigtige kæreste i folkeskolen. I regnvejr. Ja, totalt kliché, men romantisk. Som ud af en amerikansk teenagekomedie, intet mindre.

Hvad ville du lave, hvis du ikke var rejsejournalist?
Så ville jeg spille trommer for MØ. Haha. Jeg har spillet trommer i band siden jeg var 10 år gammel, og spiller desuden også lidt klaver og guitar. Desværre har alt min rejsen rundt gjort det svært for mig at få øvet, så musikken fylder ikke så meget som den gjorde tidligere.

En rejse, der har forandret dig?
Da jeg i 2014 rejste alene til Nepal i halvandet måned, hvor jeg blandt andet var 10 dage på buddhistisk klosterophold, lærte at meditere og fik et indblik i den tibetanske buddhisme og munkenes hverdag væk fra det moderne, højteknologiske samfund.

Næste destination?
Lige pt. er jeg i Malmö på job, og min næste rejse går formegentlig til Paris.

Guilty pleasure?
Dårlige serier.

Dårligste vane?
.. At jeg tænker alt, alt for meget. Og at jeg altid kan komme på en forfærdeligt masse undskyldninger for ikke at komme ud og løbe om morgenen.

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Aaand... Action!