A postcard from Vienna

5 travel reads of the month

travel-reads
(Text in Danish below)

The majority of the travel-related articles I read, I come across on my Facebook feed. Condé Naste, The New York Times, TED, etc. I usually hit the “save” button and return to them later. Anyhow! I thought I’d share 5 of this months very best reads:

1. The first isn’t exactly a “read”, but simply a piece of very good news. I can’t tell you how excited I was when the news broke: you can finally watch Netflix offline! The highly anticipated feature means that travellers like myself can enjoy binge-watching on long-haul flights without wifi. I know I’ll be watching a whole lot of “Stranger Things” and “New Girl” on future flights! Thank you, Netflix 😉

2. If you haven’t visited one, I’m sure you still have a pretty good idea of what a New York diner is, simply from watching american films. The casual, laid-back atmosphere, informal hang-outs, cheap eats and coffee re-fills.. Well, this article says it all. Unfortunately they’re a dying species.

3. It’s not a secret that I’m a nervous flyer. I don’t have trouble boarding a plane if the flight isn’t longer than an hour or two, but for long-haul flights I’m a nervous wreck. Totally anxious days in advance. I’ve read numerous articles with tips on how to stay calm on flights, and this is one of them with advice from travel writer Pico Iyer.

4. I don’t believe I look very charming when I eat sushi. So I was pleased to come across this article on how to eat sushi without embarrassing oneself. Good tips for when I visit Japan next year! … Anyone else craving sushi right now? :0)

5. Traveling solo is how I travel the majority of the time. And I love it. When I first started out it seemed overwhelming though. And there are, for sure, certain factors to keep in mind when traveling on your own as a woman. This article sums it up pretty well.

I hope you’ll find above articles as inspiring and “educational” as I did!


Danish recap:

Størstedelen af de rejserelaterede artikler, jeg læser, finder jeg i min Facebook feed. Jeg tænkte at dele 5 af de bedste, jeg er stødt på denne måned:

1. Den første er ikke ligefrem en artikel, men om ikke andet en rigtig, rigtig god nyhed: Netflix går offline! Det betyder at rejsende, som jeg selv, kan streame film og serier på flyrejser i fremtiden! Hurra for det – og tak, Netflix 😉

2. Hvis du ikke selv har besøgt en, er jeg alligevel ret sikker på, at du har en nogenlunde klar idé om, hvad en New York diner er for noget. Vi snakker tilbage-lænet, uformel atmosfære, kaffe re-fills og billig mad.. Denne artikel beskriver det ret godt. Desværre er dineren en uddøende race i New York..

3. Det skal ikke være en hemmelighed at jeg har det lidt svært med at flyve (ironisk – I know!). Jeg har ikke noget problem med at boarde et fly, hvis rejsen ikke tager mere end 1-2 timer, men på langdistance flyvninger er jeg et nervevrag flere dage i forvejen.. Jeg har læst utallige artikler med tips til at forholde sig rolig på flyvninger, og denne er en af dem, med tips fra forfatter og rejseskribent Pico Iyer.

4. Jeg ser bestemt ikke særlig charmerende ud når jeg spiser sushi. Så jeg blev ret glad over at støde på denne artikel med tips til hvordan man spiser sushi uden at gøre sig selv til grin. Den får jeg brug for inden min rejse til Japan næste år! … Er der andre der craver sushi lige nu? ;0)

5. Jeg elsker at rejse solo, og som oftest er det også sådan, jeg rejser. Jeg har tidligere haft skrevet et indlæg med tips til hvordan man finder modet til at rejse alene ud. Det kan nemlig virke super skræmmende. Og der er selvfølgelig også et par ting, man skal tænke over inden man rejser alene ud som kvinde. Denne artikel opsummerer det ret godt.

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

A postcard from Vienna