My favourite hotels of the year

Best Brunch in Berlin

dsc03274When I was in Berlin in September I visited Distrikt Coffee three times. Yup, three times.

I had done quite a bit of research for an article about coffeeshops in the city, and Distrikt Coffee was amongst the places I wanted to visit and write about.

The third wave coffee phenomenon has really taken europe by storm, and it seems like speciality coffeeshops are popping up in cities like Berlin every single week. Needless to say, this development forces every coffeeshop to be creative in order to stand out and attract customers. Now, Distrikt has certainly accomplished that. It has achieved status as the best brunch in Berlin, so, needless to say, I simply had to check the place out to see if the brunching Berliners (and coffee-lovers) were right about this little gem. And they were, of course. I had the acai superfood bowl with granola, fresh berries, chia and coconut, as well as the thick, delicious buttermilk pancakes with forest fruit sirup! Yum!

Despite of the industrial feel – with its minimalistic interior and high ceilings – the place is actually incredibly cozy. And the service is fast, yet patient, despite of the popularity of the place.
Distrikt is particularly busy on weekends – and Sundays especially – so I suggest popping by for brunch monday-friday to avoid the crowds.

Distrikt Coffee, Bergstraße 68
Nærmeste station: Nordbahnhof

dsc03262dsc03174


Dansk: Da jeg var i Berlin sidste måned gæstede jeg Distrikt Coffee hele tre gange på små to uger. Jeg havde foretaget en del research i forbindelse med en kaffeguide, jeg skulle skrive for Jyllands Posten, og strikt var blandt de kaffebarer, jeg skulle besøge og skrive om.
I takt med at Third Wave fænomenet tager til, og storby-specialkaffebarerne bliver flere og flere, er de enkelte kaffebarer tvunget til at gøre dét ekstra for at skille sig ud fra mængden. Og Distrikt har altså formået at skabe sig et ry – blandt lokale – som ?byens bedste brunch”. Så det måtte jeg jo liiiiige undersøge – og jeg fik smagt både acai superfood bowl med granola, friske bær, chia frø, kokos og kakao nibs, samt tykke, lækre kærnemælkspandekager med skovbær-sirup. Haps!
Det var altså virkelig lækkert (hvis I skulle være i tvivl)

På trods af den industrielle feel – med minimalistisk interiør og højt til loftet – er her faktisk enormt hyggeligt. Og betjeningen er relativt hurtig på trods af adressens popularitet.
Her er selvsagt meget travl på weekender – og søndage især -, så kig hellere forbi mandag-fredag for at undgå kø (og larm – for akustikken er ret skidt)

Distrikt Coffee, Bergstraße 68
Nærmeste station: Nordbahnhof

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

My favourite hotels of the year