5 Must-Visit Hotspots in Paris

Cities and Coffeeshops

dsc03262

Paris is my second home; I’ve lived there on/off since the summer of 2012 and I know (almost) every corner of the the city – as well as every coffeeshop. Every time I travel to a new city, I look up its very best specialty coffeeshops. First of all to drink good coffee and recommend it to readers in danish magazines and newspapers, and second of all to flirt with bearded baristas (.. just joking, seeing I’m really, really hopeless at flirting) I once visited one of Paris’ (by reputation) best coffeeshops, but never came back there again. Not because the coffee wasn’t good (it absolutely was!) or because it wasn’t a cozy coffeeshop (it most definitely was!), butttt the barista was so handsome; so cute – and I got shy and awkward as I always do. And I hate it when I get like that; so I haven’t come back since.

Never the less… I’m a major fan of coffeeshop-vibes. I love to settle down in a quiet corner of a cozy café, order myself a cup of coffee and immerse into my work – or people watch. I love how I don’t have to drink mediocre coffee in big cities; how there’s always some hipster in a small, intimate coffeeshop somewhere, ready to make me a real good cuppa!

3 of my favorite coffeeshops in cities are:

No Fire, No Glory – Berlin: A dead charming café in Prenzlauerberg that serves coffee with beans from danish Coffee Collective.

La Caféothèque – Paris: Paris’ best. And it’s not up for discussion. Whenever I’m in Paris you’ll find me here 50% of the time.

Wellington Coffee – Edinburgh: An intimate, little (tiny, actually) coffeeshop in George Street in the heart of beautiful Edinburgh.


Dansk: Paris er mit andet hjem. Jeg har boet der on/off siden sommeren 2012, og kender (næsten) hver en krog – og hver en kaffebar.

Hver gang jeg rejser til en ny by opsøger jeg dens bedste specialkaffebarer – Dels for at drikke god kaffe og anbefale den i danske magasiner og aviser, og dels for at flirte med skæggede baristaer (.. det er så ikke helt rigtigt, for jeg er virkelig, virkelig elendig til at flirte. Uduelig simpelthen.) Engang besøgte jeg én af Paris’ (af omdømme) bedste specialkaffebarer, men jeg kom aldrig tilbage dertil. Og det var ikke fordi at kaffen ikke var god (det var den!) eller fordi der ikke var hyggeligt (det var der!), men baristaen var bare så sød – og jeg blev så forfærdeligt genert og akavet. Og jeg hader når jeg bliver sådan. Så. Jeg er blevet væk siden.

Nevertheless..  Jeg er stor fan af kaffebar-?vibes”; jeg elsker at sætte mig i et hjørne af en kaffebar, bestille en kop kaffe og fordybe mig i mit arbejde – eller kigge på mennesker. Jeg elsker at jeg i storbyer ikke behøver at drikke middelmådig kaffe – at der altid står en hipster i et lille, intimt lokale et sted, klar til at brygge mig en habil kop kaffe.

3 af mine yndlingskaffebarer i europæiske storbyer er:

No Fire, No Glory – Berlin: En død-charmerende café i Prenzlauerberg, som laver kaffe på danske Coffee Collectives bønner.

La Caféothèque – Paris: Paris? bedste. Og det er ikke til diskussion. Når jeg er i Paris kan du finde mig her 50% af tiden.

Wellington Coffee – Edinburgh: En intim, lille (rigtig, rigtig lille) kaffebar på George Street i hjertet af fine Edinburgh.

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 Must-Visit Hotspots in Paris