Cities and Coffeeshops

Little Trip to Spa-Heaven

dsc05280-1-2

(Photo by Sofie Staunsager)

Have I ever been to a spa-hotel before? No. Have I always wanted to go? Oh yes. So, as you might have guessed, I was pretty excited to go this weekend. Kurhotel Skodsborg is one of Denmark’s leading spa-hotels. It’s located in the northern part of Zealand, facing Øresund – the strait between Denmark and Sweden. Spectacular views and incredible, surrounding nature makes for the perfect weekend get-away. And so it was.

Jeg har aldrig før været på kurhotel, men har altid drømt om at komme afsted. Så jeg var naturligvis ret begejstret da jeg i weekenden tog afsted mod Skodsborg. Kurhotel Skodsborg er et af Danmarks ledende kurhoteller. Det ligger smukt ud til Øresund, med fantastisk natur for døren – blandt andet Dyrehaven. Omgivelserne lægger selvsagt op til den helt perfekte weekend get-away. Og det var det også!

dsc05228-1

I was particularly thrilled with the “Saunagus” experience, where you sit in a 80-120 degrees warm sauna and the spa-therapist swings a towel to create air pockets of extremely (up to 150 degrees) hot air. The water put on the sauna heater stones is infused with essential oils, which enters your airways and helps you relax. All impurities and toxins are flushed out of the skin and body as you sweat. After the sauna you go into the ice-cold water, and the cold rush strengthens the blood circulation. You feel the adrenalin rush and endorphins go through your entire body, while your skin, body and general wellbeing benefits from the exercise. I can definitely recommend it!

Jeg var især begejstret for SaunaGus-oplevelsen, hvor man sidder i en 80-120 grader varm sauna imens gus-mesteren (ja, det hedder det) svinger et håndklæde i luften for at fordele den varme luft. Luftlommerne kan blive op imod 150 grader varme. Vildt! I vandet, der hældes på saunastenene, er æteriske olier, der går ind gennem luftvejene og huden og virker afslappende. Kroppen og huden udrenses idet man sveder, og efter saunaen går man i det iskolde vand, som styrker kredsløbet. Huden, kroppen og ens generelle velbefindende får sig et kæmpe boost! Det kan virkelig anbefales!

dsc05220-1

My weekend stay was a reminder to take better care of myself. How often do we stop to ask ourselves: How am I feeling? What could I do to improve my general well-being? I don’t push my physical boundaries enough – not in the healthy Saunagus-way anyway. But damn, it feels good.

Mit weekend ophold var en reminder om at tage bedre hånd om mig selv. Hvor ofte spørger vi os selv: Hvordan har jeg det? Hvad kan jeg gøre for mit eget velbefindende? 
Jeg rykker ikke mine fysiske grænser nok – i hvert fald ikke på den sunde Saunagus-måde. Men damn, det føles godt! Mer’ af det 😉 

dsc05295-1 dsc05301-1

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cities and Coffeeshops