New Magazine for Coffee-Enthusiasts

Caroline’s 5 Best Tips to Berlin

caroline-berlin-32-of-34-kopi 
GUEST POST. Like myself, Caroline chose, at a young age, to move abroad and seek new and exciting opportunities and experiences! I met her for the first time over a cup of coffee in Frederiksberg, where we shared or passions for our two cities: Paris and Berlin. Caroline has now been so kind to share a few of her very best tips to Berlin! (dansk i kursiv)

I’m Caroline. I lived in Berlin for three years, and in those years I spent a lot of time visiting cafes, restaurants and a lot of other cool places that the city has to offer. So! I thought I would share my five best tips for Berlin. The tips are perfect for a Saturday in the city. I lived in Friedrichshain, and together with Kreuzberg and Neukölln, those neighborhoods were my favorite ones. The tips in this blog post are all to be found in one of those areas.


Jeg hedder Caroline. Jeg har boet i Berlin i tre år, og i de tre år nåede jeg at besøge et hav af caféer, restauranter, og generelt mange fede steder, som byen har at byde på. Derfor vil jeg i dag dele mine seks bedste tip til Berlin, som passende kunne udspille sig på en lørdag i Berlin. Jeg boede i Friedrichshain, på grænsen til Kreuzberg, og sammen med Neukölln, var det de tre bydele, hvor jeg brugte det meste af min tid. Derfor er det også i de bydele, at mine seks tips udspiller sig.

1. Start your day at the local food and creative market at Boxhagener Platz in Friedrichshain
Walk from Frankfurter Tor where you will witness some of Berlin’s most impressive architecture from the GDR era back when this was the center of East Berlin. The market is a short walk away from Frankfurter Tor. Here you will find lots of great stuff such as good coffee, cakes, organic vegetables and stuff created by creative people. Coffee and breakfast and strolling around the market, is the perfect way to start the day. Right by the market you will also find one of Berlin’s most popular coffee spots called Silo. If you need more coffee, this place is also recommendable.

1. Start dagen med lokalt mad- og kreativ brugskunst- marked på Boxhagener Platz i Friedrichshain. 
Gå fra Frankfurter Tor, hvor du kan være vidne til noget af det vildeste arkitektur og et levn fra da Friedrichshain var Østberlin og Østberlin var DDR. Wochenmarkt på Boxhagener plads ligger en kort gåtur fra Frankfurter Tor. På markedet vil du finde lækker mad, frugt, blomster og kreative sager lavet af kreative sjæle. Markedet er mere lokalt end mange af Berlins andre populære markeder, og her emmer af hygge. En perfekt måde at starte dagen på. Når du har set, hvad markedet har at byde på, er det tid til kaffe og mere hygge. Lige ved siden af markedet ligger Silo, en ægte hipsterkaffe med træ, postkasserøde kaffekopper, og så er deres kaffe en af de bedste i Berlin. Tag et slag Mikado, der helt sikkert vil bringe barndomsminder frem, og nyd din kaffe.

2. Walk from Friedrichshain to Kreuzberg 
In my opinion, walking or biking is definitely the best way to experience a new city and this is also the case in Berlin. On this walk you will not only cross two areas, but also walk from former East Berlin to West Berlin which means crossing the Wall and crossing the water. You will see Warschauerstrasse which is always full of life and people, then Oberbaumbrücke, one of Berlin’s most beautiful bridges with a great view and then East Side Gallery, an approximately 2,5 kilometer long piece of the original Wall that has been kept. When you reach Kreuzberg on the other side of the wall, you will walk through Görlitzer Park, a green spot in Berlin full of contrasts – a classic Berlin experience.

2. Gå fra Friedrichshain til Kreuzberg.
At gå rundt i en by er en af de bedste måder at opleve den på, og det gælder også for Berlin. Gå fra Friedrichshain til Kreuzberg. Her skal du både krydse bydel, krydse fra Østberlin til Vestberlin, krydse Muren og krydse vandet. På din tur vil du se Warschauerstrasse, som altid er fuld af liv og mennesker, Oberbaumbrücke som både er smuk og har en særlig historie, som er for lang til at nævne her, samt East Side Gallery, som er et stykke af Muren, der er beholdt som minde samt dekoreret af forskellige kunstnere. Mange diskuterer, at det måske er blevet lidt af en turistfælde, så du kan selv vælge, om du synes, det er nok at se Muren fra afstand, eller om du vil se hele stykket, der måler to kilometer. Når du når til Kreuzberg, der starter på den anden side af broen, skal du fortsætte ligeud og gå gennem Görlitzer Park. Her er fyldt med kontraster. Side om side med afrikanske pushere, leger børnefamilier i parkens lille bondegård og hipstere slænger sig i græsset. Det er et typisk billede af Berlin og dens kontraster, du kan opleve her.
3. Enjoy nature and city life by the canals in Kreuzkölln
When you’ve walked through the park, you will reach the canals. One of them is called Maybach Ufer. It is a beautiful spot and Berliners as well as tourists all enjoy this location. Different markets take place here throughout the week, lots of great cafes are located here and if you go on Tuesdays or Friedays, you can enjoy the multiculture of the Turkish Market.

3. Hyg dig langs floden i Neukölln/Kreuzberg – også kaldet Kreuzkölln.
Når du er nået i gennem parken, skal du fortsætte lige ud og ti minutter senere, når du til Maybach Ufer, en gren af Berlins flod Spree. Her er smukt og området omkring floden er spækket med lækre butikker, caféer og restauranter. Det er også et perfekt spot til at iagttage mennesker og typer. Om tirsdagen og fredagen er der tilmed tyrkisk marked, som også er værd at opleve, og om lørdagen er der loppemarked også med brugskunst ligesom på Boxhagener Platz.
4. Have lunch and drink more coffee at Kaffeebar

If the walk has made you hungry, Kaffeebar is your savior. The cafe is located in a popular Berlin street called Graefestrasse. The spot is known for coffee, but they have a menu card with vast options such as sandwiches, soups, great cakes and other drinks.

4. Spis frokost og drik mere kaffe på Kaffeebar.
Hvis gåturen har gjort dig sulten, ligger Kaffeebar lige i området på en skøn gade, der hedder Graefestrasse. Stedet er populært, pænt og så har Kaffeebar et menukort, der både byder på både salat, suppe og sandwich samt de lækreste kager og kaffe. De har også sofaer, puder og bløde gemakker, der giver en stemning, hvor man sagtens kan slå sig ned og bruge et par timer.

5. Enjoy the view from the hidden rooftop bar Klunkerkranich After a bite to eat and some relaxation for your legs, it is time to head to Neukölln. You are on a quest to find the hidden rooftop bar with one of the best views of Berlin. Here are some clues: find the mall Neukölln Arcaden. Take the escalator to the top floor (which is actually a parking lot). Walk yet another floor and see if you can find the bar on the very top. If you do, you won’t believe your own eyes. I won’t say anything else, you will just have to go and experience it yourself. Check out Caroline’s blog Silver Stories for mere Berlin tips right here.


5. Nyd udsigten fra den skjulte rooftopbar “Klunkerkranich”.

Efter en bid mad og lidt afslapning til benene går turen videre til Neukölln. Her skal du prøve, om du kan finde den skjulte rooftopbar på toppen af et storcenter, der hedder Neukölln Arcaden. Det ligner ikke et center, der huser en sej rooftopbar på toppen, men ikke desto mindre er det tilfældet. Du skal tage elevatoren op til øverste etage, gå igennem parkeringstaget og endnu en etage op, og her ligger Klunkerkranich. Du vil ikke tro dine egne øjne, og udsigten er sublim. Mere vil jeg ikke røbe, for det er et sted, der skal opleves og ses med egne øjne.

Visit Carolines blog Silver Stories for more Berlin tips!
Kig forbi Carolines blog Silver Stories for flere Berliner-tips!

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

New Magazine for Coffee-Enthusiasts