Travel Resolutions for 2017

5 Common Fears That Stop You From Traveling Solo

dsc04629-2-2

(Læs på dansk i kursiv) I meet a lot of people who want to travel on their own, but for some (or multiple) reason(s) don’t. Maybe you’re one of them? And maybe some of the below are amongst the reasons holding you back. In that case, here’s some advice on how to overcome your fear(s) of traveling solo:

For nyligt skrev jeg et indlæg om dét at rejse solo. Jeg møder nemlig mange, der egentlig gerne vil rejse ud i verden på egen hånd, men af en eller flere grunde ikke gør det. Måske du er blandt dem? ? og måske nedenstående 5 grunde holder dig tilbage. I så fald har jeg et par råd, og de kommer her.

1. You’re afraid to feel lonely.

Whether you’re home alone or on the go alone, solitude can sometimes (and often out of the blue) turn into loneliness. And first off, let me say this: loneliness is not dangerous. Really, a lot of us confuse solitude with loneliness, and so we dread being alone altogether. If you enjoy your own company, traveling solo is absolutely fantastic. You’ve got no one to please but yourself. You, and you alone, can decide where to go and what to do. If you feel like sitting in a coffeeshop for 3 hours and skipping the museum, then that’s what you’ll do. If you feel like having macarons for lunch? Go ahead! That, for sure, is one of the (many) bonuses of traveling solo!

1. Du er bange for at føle dig ensom.

Uanset om du er alene hjemme eller alene på farten, kan alene-tid indimellem (og nogle gange ud af det blå) udvikle sig til ensomhed. Og det er først og fremmest OK. Ensomhed er ikke farligt. Men tit tror jeg, det handler meget om ens indstilling til dét at være alene. Hvis man nyder ens eget selskab, er dét, at rejse solo helt fantastisk. Du har ingen andre at please end dig selv. Du bestemmer selv, hvornår dagen starter, og hvordan den skal udfolde sig. Har du lyst til at sidde på café i 3 timer og springe museet over? Så er det dét du gør. Har du lyst til at spise macarons til frokost? Så gør du det. Jeg elsker at rejse solo fordi jeg ikke skal tage højde for, hvad andre vil.

2. You’re afraid to be bored.

“Boredom is bullshit. Boredom is for lazy people with no imagination” – quote Adam from Girls (Amen!). No matter where you find yourself in the world, there are always endless ways to spend your time – also when you’re alone. Go to a museum, find a local coffeeshop, go for a walk in a park, people-watch, talk to strangers, go on an adventure in a supermarked (yes, this actually is super fun!)

2. Du er bange for at kede dig.

“Boredom is bullshit. Boredom is for lazy people with no imagination.” citat Adam fra Girls (Amen!) Uanset, hvor du befinder dig i verden, vil der altid være en uendeligt masse muligheder for, hvordan du kan tilbringe din tid – også når du er alene. Gå på museum, find en lokal kaffebar, gå tur i en park, snak med eller kig på mennesker, gå på opdagelse i et supermarked (ja, det er altså virkelig sjovt at studere udvalget i andre lande!)

3. You’re afraid that you’ll be more at risk on your own.

Yes, there are countries where it isn’t exactly clever to (1) travel alone as a woman, or (2) travel alone at all. Do your research. Don’t plan a solo trip to India without first finding out which parts of the country that are dangerous for female solo travellers. Begin with a western city. Radiate confidence. Don’t look nervous – that makes you the ideal victim. Only go out if you know exactly how to get back to your hotel late at night, or if you have someone to go with. And do not – do not! – get so drunk that you can’t think right. There are a couple of simple precautions oughta take into consideration when you travel solo. But really, the most important thing is to think and use your common sense. Also, don’t be so careful that you forget to have fun! Make spontaneous decisions sometimes, too 😉

3. Du er bange for at være ekstra udsat på egen hånd.

Ja, der er steder i verden, hvor det ikke er smart (1) at rejse alene som kvinde, eller (2) rejse alene i det hele taget. Do your research. Lad vær med at planlægge en solo-rejse til Indien uden først at undersøge, hvilke dele af landet, der er farlige for solo-rejsende kvinder. Start evt. med en vestlig storby. Udstrål selvsikkerhed. Hvis du går og ser nervøs ud, giver det sig selv, at du er et oplagt offer. Gå kun i byen, hvis du ved præcis, hvordan du kommer tilbage til hotellet sidst på aftenen, eller hvis du har nogen at følges med. Og lad for guds skyld vær med at drikke dig så fuld, at du ikke tænker dig om. Der er en lang række (simple) forholdsregler, man kan tage, når man rejser ud på egen hånd. Men det handler egentlig bare om at tænke sig om og bruge sin sunde fornuft. Og man skal altså heller ikke være så forsigtig, at man ikke kan have det sjovt ? og tage spontane beslutninger undervejs!

4. You don’t think you’re brave enough.

I most definitely did not think that I had the balls to go when I first travelled out on my own. It was the stubbornness that took over. Why should I not go somewhere simply because I couldn’t find a travel buddy? Go! You only have to cross the boundary once and give your self-confidence a boost so big you won’t ever doubt your courage again.

4. Du tror ikke, du er modig nok.

Jeg troede bestemt ikke, jeg havde nosserne til det, da jeg første gang rejste ud på egen hånd. Det var stædigheden, der tog over. Hvorfor skulle jeg lade mig begrænse bare fordi jeg ikke kunne finde en rejsepartner? Afsted. Du skal kun overskride grænsen én gang, og så giver du din selvsikkerhed så stort et boost, at du aldrig igen betvivler dit mod.

5. You’re afraid what others might think.

.. When, for example, you go to a restaurant. I must admit, this was particularly hard at first. It definitely wasn’t pleasant. I analyzed every look: “Oh no, they must think I’m pathetic”. But then I started noticing the looks that said “Damn, she’s badass!” and finally I stopped worrying so much, and I could just sit there and enjoy my food. Some days I hide behind a book. Often I take notes for articles that I’m working on. But I can also just sit there and people-watch as I eat. And it’s actually quite nice (most of the time). Maybe try it in your hometown before you go!

5. Du er bange for, hvad andre tænker.

Når f.eks. du går alene på restaurant. Jeg må indrømme, at jeg kæmpede med det i starten. Det var bestemt ikke sjovt første gang. Jeg analyserede hvert et blik: “Åh nej, de må tænke at jeg er ynkelig”. Men så begyndte jeg at lægge mærke til de blikke, der udstrålede beundring: “Damn, hun er sej!” og til sidst spekulerede jeg hverken på de de nedladende, medlidende eller beundrende blikke. Jeg kunne pludselig hvile i at sidde der og nyde min mad i ro og fred. Nogle dage gemmer jeg mig bag en bog. Ofte sidder jeg og tager noter til artikler mens jeg spiser. Men jeg kan også sagtens bare sidde og iagttage gadebilledet eller de øvrige gæster. Og det er faktisk enormt hyggeligt. Prøv det evt. herhjemme før du rejser ud.

Don’t let your fears stop you from living your dreams! Get out there, let loose, have fun, meet people, explore!

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Travel Resolutions for 2017