So, What's Next?

The Ultimate Carry-On Packing Guide

1

(Scroll ned for dansk) I rarely check in my luggage – for multiple reasons: (1) It’s safer with me (I once had a watch stolen, and my mom once got back a broken suitcase at baggage claim) (2) I prefer to travel light. Who doesn’t? (3) I can go through the airport much faster when I don’t need to check in my luggage. Then I simply check in online (or on the airline app) and go straight to security. (4) I safe money. With a lot of airlines you pay extra if you want to check in your luggage. (5) I find it a lot more convenient to move around with a relatively light-weight, small suitcase. It’s never a problem when traveling by bus, trains etc., that can often be tight and crowded.

Never the less, I thought I’d share a few of my best tips for packing carry-on luggage, so here goes:

Important stuff first:
I usually carry below items in a separate bag (normally my Haglöfs TIGHT Small backpack, which is perrrrrfect), but if you travel with low-cost airlines, make sure your extra bag fits in your carry-on suitcase/bag, so you won’t get in trouble! 😉 

 • Wallet
 • ID/Passport
 • Flight documents
 • Phone
 • Charger(s) – (you might want to fit this in your other bag, though)
 • Laptop/tablet
 • Headphones
 • Camera

2

Now, here’s how to pack your carry-on, step by step: 

 1. Roll loose clothes (t-shirts, pajamas, etc.) and place them in the bottom of the suitcase/bag.
 2. Fit in shoes and toiletries in first layer as well.
 3. Stuff your shoes with smaller items (ideally vulnerable/valuable things) for protection.
 4. Fill in the gaps between the rolled clothing items with socks, underwear, etc., so you have a solid layer, making proper use of all the space.
 5. Bundle remaining clothes to avoid winkles (this guide teaches you how to bundle your clothes)
 6. Place books, tablet and/or flat items on top.

Note: if you prefer to have your toiletries at hand, place them in top layer.

3

TIP: multi-purpose clothing items.
Be smart when packing your clothes. Only bring clothes that you’re actually going to wear. Don’t bring that dress you bought last year, but haven’t been comfortable enough to wear yet – chances are you’re just as likely to wear it on your trip as you are at home (= highly unlikely). Bring multi-purpose clothing items instead – Would that favorite top of yours work with a casual pair of jeans and a pretty skirt for an evening out? Perfect!


Det er meget sjældent, jeg checker min bagage ind – af flere grunde: (1) Det er sikrere at have den med mig. (Jeg har engang fået stjålet et ur, og min mor har engang fået en ødelagt kuffert retur ved bagage udleveringen). (2) Jeg foretrækker at rejse let. Hvem gør ikke det? (3) Jeg kan komme meget hurtigere gennem lufthavnen når jeg ikke checker min bagage ind. Så checker jeg bare in online eller på flyselskabets app og går direkte til security. (4) Jeg sparer penge. Hos mange flyselskaber koster det ekstra at checke sin baggage ind. (5) Jeg finder det langt nemmere at komme omkring med en relativt let-vægtig, lille kuffert. Det er aldrig et problem at køre med bus, tog, osv., hvor der ikke altid er super meget plads til baggage.

I hvert fald tænkte jeg at jeg ville dele et par af mine bedste tips til at pakke håndbagage: 

De vigtigste ting først:
Som regel pakker jeg nedenstående ting i en taske for sig selv (som oftest min Haglöfs TIGHT Small backpack, der er perfektttt), men hvis du rejser med lavpris-selskaber, så vær sikker på at din ekstra taske passer ned i din primære håndbagage, så du ikke får problemer! 😉

 • Pung
 • ID/Pas
 • Rejsedokumenter
 • Telefon
 • Computer/tablet
 • Oplader(e) – (.. eller pak den/dem i din primære håndbagage)
 • Hovedtelefoner

Hermed en step-by-step guide til, hvordan du pakker din håndbagage:

 1. Rul blødt/løst tøj (t-shirt, nattøj mm.) og læg dem i bunden af din kuffert/taske.
 2. Put også sko og toiletsager i bunden.
 3. Prop sko med mindre ting (f.eks. sårbare ting for ekstra beskyttelse).
 4. Fyld rum ud mellem de sammenrulle stykker tøj med f.eks. strømper, undertøj mm.
 5. Bundt resterende tøj for at undgå krøllet tøj – og for at udnytte pladsen bedst mulig (se denne guide til hvordan du bundter tøj)
 6. Placer bøger, tablet og/eller flade ting i øverste lag.

Note: hvis du foretrækker at have dine toiletsager ved hånden, så placer dem i øverste lag.

TIP: multi-funktionelt tøj.
Tænk dig om når du pakker dit tøj. Medbring kun tøj, du ved, du kommer til at bruge. Lad vær med at medbringe den kjole, du købte sidste år, men endnu ikke har haft lyst til at have på – chancen for at du får lyst til at tage den på under din rejse er formegentlig ligeså lille som når du er derhjemme. Medbring i stedet multi-funktionelt tøj – Passer din favorit bluse både til et par afslappede jeans og en fin nederdel? Perfekt!

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

So, What's Next?