The Ultimate Carry-On Packing Guide

My Favorite Part of Denmark: The Untamed North

north-jutland-3I’ve come here since I was a wee baby. I recall building sand-castles, naked; my sister running back and forth (also naked) to collect water from the sea in colorful buckets. A lil’ family on the beautiful, wide beach with our red (and god-awful) Skoda Felicia parked right next to us (because in summer you park the cars on the beach up here). I recall entering into the icy waves, eating one too many ice creams, hiding in the dunes and WW2 bunker-remains.

Since then I’ve come here every year, more or less; with family, boyfriends, grandparents… North Jutland is a part of me, and coming here feels like charging my inner battery. I thought I’d share a couple of photos from this second home of mine, so you can see just how beautiful it is up here (and then skip Copenhagen next time you go to Denmark, and come here instead!) 😉

The photos below are from Slettestrand and Svinklovene, and both places are without a doubt some of the most beautiful in this country.

 

dsc05970

dsc06005

dsc06001dsc06067 dsc06135dsc06263The old fishing boats are dragged out in the early morning and pulled back up onto the beach later in the day. The method used for coastal fishing here is sustainable and gentle towards the fish and the seabed! Double bonus 😉

dsc05925

Jeg er kommet heroppe siden jeg var en lille bebs. Jeg byggede sandslotte, nøgen, imens min søster løb frem og tilbage og transporterede vand i farvestrålende legetøjsspande (også nøgen). En lille familie på den smukke, brede strand med vores røde (og forfærdeligt grimme) Skoda Felicia parkeret ved siden af os på stranden (ja, det gør man heroppe om sommeren – parkerer (og kører) på stranden). Jeg husker at kaste mig ud i de iskolde bølger, spise lidt for mange is og lege skjul i klitterne og bunkerne fra Anden Verdenskrig. 

Siden da er jeg kommet her hvert år, mere eller mindre; med familie, kærester, bedsteforældre.. Nordjylland er en del af mig, og at komme heroppe føles lidt som at genoplade mit indre batteri.

Jeg tænkte, jeg ville dele et par billeder heroppe fra mit “andet hjem”, så I kan se, hvor smukt her er!

Billederne er fra hhv. Slettestrand og Svinklovene, og begge steder er uden tvivl blandt landets smukkeste. ^

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

The Ultimate Carry-On Packing Guide