Foggy Saturday in Amager Beach Park

5 Things To Do in Reykjavik

(Scroll ned for dansk) Iceland is so “in” these day. And I can understand why. I went last year in May and fell head-over-heels in love. The nature is breathtaking and unique, but the capital is definitely worth checking out, too. So, here are 5 things to do in Reykjavik next time you’re there; from a hip coffeeshop to a modern art museum, here goes:

dsc07093-1

Brunch at Bergsson

Bergsson is one of those places where you feel instantly comfortable. When you enter the café you’re greeted with a big smile and a “welcome!”. The freshly baked bread is yum, and so is the coffee. The food is healthy and “honest”, as they say – so you can be sure that the ingredients in your food are the very best. Lucky for me the place is vegetarian (and vegan) friendly. Order the brunch plate (minus the bacon) –  it’s superrrr delicious!

dsc07110-1

Modern art at Hafnarhús

Hafnarhús houses the Erró collection (pioneer of pop art in Europe and one of Iceland’s most well known contemporary artists). Hafnarhús also exhibits experimental art by Icelandic as well as international contemporary artists, and work by up-and-coming talents. Don’t miss out on this one!

dsc07132-1Harpa Concert Hall

Harpa Concert Hall was designed by danish architect firm Henning Larsen Architects in collaboration with the Icelandic artist Olafur Eliasson. As you can see for yourself in above photo, the landmark is extremely beautiful – particularly with the Icelandic mountain backdrop. Wauw!

dsc07274-1

Reykjavík Roasters

Coffee, anyone? Carefully selected, roasted and served. The ambition of the people behind Reykjavík Roasters is to enhance the coffee culture in the capital. And so they have. Pop by and say hi to the lovely folks at Reykjavík Roasters while you enjoy a good cuppa!

dsc07344-1

Enjoy the view from Hallgrímskirkja

On your trip to Iceland and Reykjavik you won’t be able to miss Hallgrímskirkja with its 74 meters tall – and rather distinctive-looking – tower. You can argue if it’s pretty or not (I haven’t decided), but it’s definitely an architecturally unique landmark. And most importantly – Don’t miss the view from the top of the tower!


Dansk: Island er totalt in i øjeblikket. Og jeg kan sagtens forstå hvorfor. Jeg var der selv i maj måned sidste år, og forelskede mig totalt. Naturen er bjergtagende og unik, men hovedstaden er bestemt også et besøg værd. Så hermed et par steder, der er værd at checke ud, hvis du rammer Reykjavik!

Brunch hos Bergsson

Bergsson er en af de der steder, hvor man øjeblikkeligt føler sig godt tilpas. Når man træder ind i caféen bliver man modtaget med et (eller flere) stor(e) smil og et “velkommen”. Det friskbagte brød er super lækkert, og kaffen ligeså. Maden er sund og “ærlig”, som de selv siger – man kan med andre ord være sikker på at ingredienserne i ens mad er de bedste! Heldigvis for mig er stedet også vegetar (og veganer) -venligt. Bestil den lækre brunch platte (uden bacon) – den er sååå lækker!

Moderne kunst på Hafnarhús

Hafnarhús huser Erró samlingen (pioner indenfor pop kunst og blandt Islands mest velkendte samtidskunstnere). Hafnarhús udstiller derudover eksperimentel kunst af Islandske såvel som internationalt anerkendte samtidskunstnere, og værker af up-and-coming talenter. 

Harpa Koncertsal

Harpa Koncersal er faktisk designet af det danske arkitektfirma Henning Larsen Architects i samarbejde med den islandske kunstner Olafur Eliasson. Som du kan se i billedet ovenfor er bygningen enormt smuk – især med det islandske bjerglandskab som baggrund. Wauw!

Reykjavík Roasters

Kaffe? Nøje udvalgs, ristet og serveret. Ambitionen hos folkene bag Reykjavík Roasters er ganske enkelt at forbedre kaffekulturen i den islandske hovedstad. Og det er de lykkedes med. Slå vejen forbi og snak med de søde kaffebar-ejere mens du nyder en habil kop kaffe!

Nyd udsigten fra Hallgrímskirkja

På din rejse til Island undgår du næppe at støde på Hallgrímskirkja, der tårner sig op over byen med sit 74 meters høje – og ganske særprægede – tårn. Man kan diskutere om hvorvidt kirken er smuk eller ej (jeg ved sgu ikke helt…), men det er bestemt en arkitektonisk unik attraktion. Og vigtigt! – Gå ikke glip af udsigten fra toppen af kirketårnet!

2 comments

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Foggy Saturday in Amager Beach Park