Dinner at Café Henrie, New York

5 New York Specialty Coffeeshops

New York Specialty Coffeeshops bluestone lane

When traveling to cities, I always spend a great amount of time visiting specialty coffeeshops: in Paris especially, but elsewhere too. While in New York I managed to drag Carina along to so many New York specialty coffeeshops that she might never set foot inside a coffeeshop again. Nevertheless, one of the results of my many coffeeshop-visits is this post, in which I’ll share 5 of my favorite New York specialty coffeeshops:

Dansk: Jeg tilbringer altid en stor del af min tid på specialkaffebarer, når jeg rejser til diverse storbyer: særligt i Paris, men også andre steder. I New York formåede jeg at hive Carina med på så mange specialkaffebarer at hun formegentlig aldrig får lyst til at besøge en igen. Men! Resultatet af mine mange kaffebar-besøg er, ikke desto mindre, dette indlæg, hvor jeg vil dele 5 af mine favorit specialkaffebarer i New York:

Blue Bottle Coffee

Blue Bottle Coffee is by far my favorite coffeeshop in New York – and it is definitely on my all-time top 5 of coffeeshops in general. Blue Bottle was born in California in 2000 when two people decided that they didn’t want to drink bad coffee on overly roasted beans anymore. And so they started to roast and serve their own coffee and made a vow only to sell coffee less than 48 hours out of the roaster. Read more about the story of Blue Bottle Coffee and their coffee here. We visited the coffeeshop right next to the Chelsea Market and later the one at Rockefeller, but they’re all over the place!

Blue Bottle Coffee er helt klart min favorit kaffebar i New York – og så har den også taget plads på min top 5 over all-time yndlingskaffebarer. Blue Bottle blev til i Californien tilbage i 2000 da to unge mænd besluttede at de var trætte af at drikke dårlig kaffe på overristede bønner. Så begyndte de at riste og sælge deres egne bønner, og svor, at de kun ville sælge kaffe, der var ristet indenfor de foregående 48 timer. Læs mere om Blue Bottle Coffees historie og kaffe her. Vi besøgte deres kaffebar lige ved Chelsea Market og senere den ved Rockefeller, men de er at finde over hele Manhattan (og Brooklyn).

New York Specialty Coffeeshops blue bottle

Bluestone Lane

Australia is the mother of specialty coffee, so it isn’t so strange that New York is home to Australian coffeeshops. Bluestone Lane is one of them. It has various locations on Manhattan and in Brooklyn, but we went to their collective café in the West Village, which is different from their other coffeeshops in that it’s bigger and houses more all-day-breakfast and lunch guests. The space is awfully charming, and you might have to wait a bit to get seated on weekends as the café is a very popular brunch spot! Carina wasn’t thrilled with the coffee, but I was very pleased! Find out more about Bluestone Lane here.

Australien er specialkaffens moderland, so det er ikke så mærkeligt, at New York er hjem til australske kaffebarer. Bluestone Lane er en af dem. Den er at finde rundt omkring på Manhattan og i Brooklyn, men vi besøgte deres collective café i West Village, som er anderledes fra de øvrige af deres kaffebarer, da her er bedre plads til morgenmads- og frokostgæster. Lokalet er super charmerende, og måske kan, særligt i weekenderne, blive bedt om at vente for at få plads, da stedet er et meget populært brunch spot! Carina var ikke begejstret over kaffen, men jeg var ret tilfreds! Læs mere om Bluestone Lane her.

New York Specialty Coffeeshops bluestone lane New York Specialty Coffeeshops - bluestone lane

Jack’s Wife Freda

Jack’s Wife Freda was indeed one of the culinary highlights of our trip. But not only the coffee makes it worthwhile – they serve incredibly delicious breakfast and brunch, and the vibe is just nice and hyggelig, as we danes would say! Read my full review of the café here and make sure to visit on your next trip to the big apple!

Jack’s Wife Freda var helt klart en af turens kulinariske højdepunkter. Men ikke alene grundet kaffen – også deres morgenmad og brunch er til at savle over, og så er stedets vibe bare skøn og hyggelig! Læs min fulde anmeldelse af caféen her og gå endelig ikke glip af en kaffe eller et lækkert morgenmåltid her på din næste rejse til the big apple!

New York Specialty Coffeeshops jack's wife freda

New York Specialty Coffeeshops jack's wife freda

Toby’s Estate Coffee

.. And then there’s Toby’s. Again, we chose to visit the one in the West Village, because the West Village is just my favorite neighborhood of Manhattan. Like so many coffeeshops, this one is quite hip with 80% of its customers sitting behind MacBooks, working/studying. The space is cozy – with a little nook that has a couch in it, and seating in the windows, from where you can people-watch. And the staff is more Brooklyn-like than Manhattan-like (which is always cool, I think).

.. Og så er der Toby’s. Igen valgte vi at besøge deres adresse i West Village, da West Village var vor begges foretrukne kvarter af Manhattan. Ligesom så mange andre kaffebarer var stedet ret hipt med 80% af kaffebarens gæster siddende dybt koncentrerede bag deres MacBooks. Lokalet er hyggeligt – med en lille sofa-krog, og siddepladser i vinduet, hvorfra man kan sidde og kigge på de forbipasserende New Yorkere. Personalet var mere Brooklyn end de var Manhattan (hvilket altid er cool, hvis du spørger mig). 

New York Specialty Coffeeshops toby's estate

Stumptown Coffee Roasters

Stumptown reminds me a lot of danish Coffee Collective that also buys the beans directly from the farmers – it’s called direct trade, and it’s very interesting just how much of a difference there is between this and fairtrade (fairtrade is bullshit when it comes to coffee, really). Many New York coffeeshops serve coffee on the beans of Stumptown, and when you’ve tried their roasts, you can understand why. Read more about Stumptown here.

Stumptown minder mig om danske Coffee Collective, der også køber deres bønner direkte fra kaffebønderne – det kaldes Direct Trade, og det er interessant, hvor stor en forskel, der er mellem dét og fairtrade (fairtrade er noget fis i forhold til – når det kommer til kaffe, altså). Mange kaffebarer i New York serverer deres kaffe på Stumptown-bønner (lidt ligesom Coffee Collectives bønner er at finde på alle Københavns bedste kaffebarer). Læs mere om Stumptown her.

New York Specialty Coffeeshops stumptown New York Specialty Coffeeshops stumptown coffee New York Specialty Coffeeshops stumptown coffee

 

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dinner at Café Henrie, New York