Faroe Islands Photo Diary

Mouthwatering Sushi in The Faroe Islands

dsc01726

As you might already know, I’ve just been to the mysterious, remote, unspoiled and absolutely breathtaking Faroe Islands, where I had the chance to visit a couple of very decent restaurants. Really, I was surprised just how competent the faroese are when it comes to culinary ventures. And man, do they know how to make full use of their surroundings. The islands are famous for their dried lamb meat and, of course, their unusually fresh fish. I’m a vegetarian myself, so when Sidsel and I visited Etika during our stay in Tórshavn, my pieces were all avocado, mango, asparagus, cucumber, etc. (SO delicious, in case you were wondering), whereas Sidsel dived right in and was beyond impressed with the tender salmon. As you can see from the photos, the sushi there is quite Insta-friendly, which is always nice!

Som I måske ved, er jeg for nyligt hjemvendt fra Færøerne, hvor jeg havde chancen for at mæske mig i god mad på en række super restauranter i Tórshavn  og omegn. Jeg var virkelig overrasket over de afsides øers formåen når det kom til kulinariske oplevelser! De har virkelig adopteret hele jord-til-bord konceptet, og de gør det godt. Øerne er kendte for deres tørrede/fermenterede lammekød og – selvfølgelig – deres usædvanligt friske fisk. Jeg er selv vegetar, så da Sidsel og jeg besøgte Etika under vores ophold i Tórshavn, var mine sushi-stykker spækket med avocado, mango, asparges, mm. (Super lækkert i øvrigt!), hvorimod Sidsel gik ombord i den friske fisk og var enormt imponeret over den møre laks. Som I kan se på billederne er sushien også enormt Insta-værdig, hvilket altid er et bonus! 

Etika, 3 Áarvegur, Tórshavn (Faroe Islands)

dsc01714

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Faroe Islands Photo Diary